Διαδικτυακή κοινότητα


Μια διαδικτυακή κοινότητα προβολής των κήπων των σχολικών μονάδων της Διεύθυνσης Π.Ε. Β΄ Αθήνας, ανταλλαγής ιδεών και παροχής πληροφοριών για θέματα σχετικά με τους σχολικούς κήπους.

Δευτέρα 7 Ιουλίου 2014

"Σχολικοί - Αστικοί κήποι: Γιατί και πώς" Συλλογικός Τόμος ΚΔΒΜΠΑ Δραπετσώνας-Τροιζήνας-Μεθάνων

Δείτε το συλλογικό ηλεκτρονικό τόμο που εξέδωσε το ΚΔΒΜΠΑ Δραπετσώνας Τροιζήνας Μεθάνων, στον οποίο περιλαμβάνονται άρθρα γνωστικού περιεχομένου, παιδαγωγικών εφαρμογών, εργαστηριακών προσεγγίσεων και προτάσεις εκπαιδευτικού υλικού για τα προγράμματα Περιβαλλοντικής Εκπαίδευσης που σχετίζονται με τη δημιουργία και διαχείριση σχολικών-αστικών κήπων. Τα περισσότερα από τα παραπάνω εφαρμόστηκαν στην πράξη στο πλαίσιο των δύο τριήμερων σεμιναρίων του ΚΔΒΜΠΑ Δραπετσώνας Τροιζήνας Μεθάνων με θέμα το σχολικό και αστικό κήπο που έγιναν κατά το σχολικό έτος 2013-2014. Η έκδοση αυτού του συλλογικού ηλεκτρονικού τόμου είναι ένα πολύ καλό παράδειγμα αξιοποίησης και διάδοσης στην ευρύτερη εκπαιδευτική κοινότητα του περιεχομένου των επιμορφωτικών σεμιναρίων και ευχόμαστε να βρει και άλλους μιμητές!

Στον παραπάνω τόμο περιλαμβάνεται και το άρθρο που γράψαμε σε συνεργασία με τις εκπαιδευτικούς Κατερίνα Βίγκου και Aλεξάνδρα Κοσκολού με θέμα: "Τα γιατί και τα πώς του σχεδιασμού ενός προγράμματος Περιβαλλοντικής Εκπαίδευσης με θέμα το σχολικό κήπο", στο οποίο περιγράφεται και το σχετικό εργαστήριο που συντονίσαμε στο πλαίσιο του επιμορφωτικού σεμιναρίου με θέμα "Σχολικός κήπος. Γιατί και πώς" (σ.69-81).

Για να διαβάσετε και να μεταφορτώσετε τον τόμο πατήστε στην παρακάτω εικόνα.



Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου