Διαδικτυακή κοινότητα


Μια διαδικτυακή κοινότητα προβολής των κήπων των σχολικών μονάδων της Διεύθυνσης Π.Ε. Β΄ Αθήνας, ανταλλαγής ιδεών και παροχής πληροφοριών για θέματα σχετικά με τους σχολικούς κήπους.

Δευτέρα 30 Δεκεμβρίου 2013

Διεθνές Θεματικό Δίκτυο Οικολογικά Σχολεία


imageΤο Πρόγραμμα αποτελεί διεθνές δίκτυο, ξεκίνησε στην Ελλάδα το 1995 και απευθύνεται σε σχολεία όλων των εκπαιδευτικών βαθμίδων. Είναι εγκεκριμένο από το Υπουργείο Παιδείας & Θρησκευμάτων, Πολιτισμού και Αθλητισμού (Απόφαση ΥΠΕΠΘ, αρ. πρωτ. 39271/Γ7 / 17-04-2006, Θέμα: "Εθνικά – Θεματικά Δίκτυα Περιβαλλοντικής Εκπαίδευσης). Σχολεία όλων των εκπαιδευτικών βαθμίδων έχουν τη δυνατότητα να συμμετάσχουν.
Στη χώρα μας συμμετέχουν 305 σχολεία για το σχολικό έτος 2012-2013 και έχουν βραβευτεί 213 σχολεία από την έναρξη λειτουργίας του Δικτύου.
Ο αντικειμενικός στόχος του Προγράμματος είναι η αλλαγή συμπεριφοράς όλων μέσα στη σχολική κοινότητα ώστε το σχολείο να γίνει ένα πραγματικό «Οικολογικό Σχολείο». Αυτό επιτυγχάνεται με την διαμόρφωση και την εφαρμογή του «Οικοκώδικα» (ένα σύνολο κανόνων περιβαλλοντικής συμπεριφοράς), καθώς και την εφαρμογή ενός Περιβαλλοντικού Σχεδίου Δράσης (αφορά τον περιβάλλοντα σχολικό χώρο και την μετατροπή του σε καθαρό, όμορφο, ανθρώπινο και φιλικό). Δείτε περισσότερα στην ιστοσελίδα του Δικτύου: 
http://www.eepf.gr/pe/ecoschools

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου